Решението е просто и гениално, от което веднага става ясно, че сме го научили от дете, нали?

kutiiСортирането е занимание, което често използваме в работата с деца. С негова помощ изучаваме цветовете, формите, обогатяваме речника и търсим връзките между отделни елементи. Често го препоръчваме и на родителите, които имат желание за допълнителна работа с децата им у дома, за развитие на фината моторика. Ако го използвате твърде много на децата им доскучава и любимата игра се превръща в истинско мъчение. Чудите ли се как да върнете интереса на децата към сортирането? Решението е просто и гениално, от което веднага става ясно, че сме го научили от дете, нали?

Отговора на загадката е "детски съкровища"! Помните ли като малки деца как усилено събирахме картинки от дъвки, салфетки, камъчета и клечки с мнооого интересни форми, дори бръмбари. Тогава ги слагахме в малки кутиики като най-голяма ценност и внимателно ги сортирахме според вида, цвета или употребата им. Е, нека да направим същото! 

Необходими материали: малки кутийки, бели листове, лепило, ножица и материали за сортиране.

Как се прави: Изрежете листа, така че да се събира в кутийката и нагънете като ветрило според размера по ширина. Смесете в една купа копчета, марки, картинки на животни и помолете детето да ви помогне като ги сортира. След това изберете най-прекрасните "екземпляри" и ги залепете върху прегънатия лист. Внимавайте да са разположени от една и съща страна на листа. Залепете първата прегъвка за дъното на кутията, а последната за вътрешната страна на капака.

Вашaтa кутия със съкровища е готова, а децата са готови за следващата!