"Детството е единствения период от развитието на човека, в който той може да съществува „тук и сега“ и да открива света по свой начин и със скорост, която го удовлетворява.“ П. Бърнс

  Периода от втората до петата година в развитието на детето е основополагащ за неговото говорно и езиково развитие, познания за света, емоционално израстване и цялостно развитие на личността.

Ако вашето дете не е проговорило до третата си година, среща трудности в общуването с други деца или възрастни, има забавяне в развитието на фината и общата моторика или изоставане в езиковото си развитие - потърсете специализирана терапевтична подкрепа в нашата група за развитие на комуникативните умения!

Основните елементи, на които ще обърнем внимание в групата, са гаранция за успешното езиково и говорно развитие на детето ви. Вижте ги:

Комуникативни умения:

- основи на общуването /при липса на самостоятелен говор/

- развитие на речниковия запас

- развитие на представите

- умения за възприемане на текст

- умения за интерпретиране на текст

- развитие на говорните умения 

Социални умения в група:

- споделяне и спазване на ред при игра

- изчакване на ред/ действие

- как да се справяме с „дразненето“

- как да поканим децата да играем заедно

- приемане на критика

- как да демонстрираме добро отношение към другите

-  спортсменство при игра

Успоредно с основните занимания за езиково и говорно развитие работим и върху развитие на фината и общата моторика.

 В работата ни с деца използваме различни игрови техники, арт терапевтични модели, работни листове, карти и приложения за да предложим широк набор от възможности за развитие на комуникативните умения. 

  Доброто познаване на етапите на детското развитие, видовете и формите на играта и уменията за работа с деца със специални или специфични потребности ни позволяват да помогнем при:

  • забавено или нарушено езиково и речево развитие
  • когнитивни дефицити
  • нарушения в следствие на неврологични увреди в детска възраст
  • запъване, заекване
  • хипер/хипо активност
  • дефицит на вниманието
  • забавяне на езиковото развитие при двуезични деца
  • емоционални и поведенчески нарушения
  • сензорно интегративна дисфункция
Вижте какво казват родителите за нашата работа:
"Страхотен екип от млади специалисти! Благодарение на Ива и нейните всеотдайни момичета, в момента имаме едно прекрасно смеещо се хлапе. Невероятно е да виждаш как дететето ти се променя с всеки следващ час терапия .."
мама на Теди
mother-teacher-therapist-blowing-bubbles 1
"В групата нашето дете постигна изумителен напредък! С тях проговори, научи първото си стихче и е толкова щастлив,че може вече да говори с другите деца на площадката и да ги покани да играят заедно! Благодарим и препоръчваме горещо!
мама и татко на Алекс
Как можете да се включите в групата?
Включването на дете в групата изисква предварителна консултация с терапевтите. Можете да запазите час за консултация на тел: 0877876085 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Малката терапевтична група приема не повече от шест деца на възраст от 2,5 до 5 години. Можете да се включите в групата през цялата година при наличие на свободни места. Преди да започнете да посещавате групата е необходимо да направите индивидуална консултация с водещия терапевт. 
Заниманията на групата се водят от логопед и психолог и са с продължителност от два астрономически часа. Провеждат се всеки делничен ден от 8:30ч. до 12:00ч. За всеки участник се изготвя индивидуален план за работа върху основната тема за седмицата.   

  Ако имате нужда от допълнителна информация или желаете да ни посетите, моля свържете се с нас предварително.